La meva llista de blogs

dilluns, 29 de setembre del 2014

FUNCIONS DE LA IMATGE

FUNCIÓ INFORMATIVA
Aquesta imatge fa una funció informativa, ja que van orientades al context. 
Per la seva denotació podem dir que totes utilitzen una forma quadrada i un color blau, que en aquests casos ens indica si estas a prop de llocs com un restaurants (forquilla i ganivet), platja (palmera), hospital (creu vermella)...
Cada signe es icònic, te una certa semblaça amb la realitat; senzill, utilitza un element a cada imatge; monisèmic, té un sol significat.







FUNCIÓ EMOTIVA O EXPRESSIVA
Aquesta imatge és emotiva/expressiva, es orientada cap al fotògraf.
Sobre la seva denotació predomina el color blanc i negre, la llum és frontal encara que fa a la fotografia més apagada. La seva connotació és l'amor entre un ancià cap a un nadó. És una imatge abstracta, és senzilla i polisèmica, ja que cadascú pot pensar significats diferents, i utilitza la originalitat, sense cap estereotip.

FUNCIÓ SUGGESTIVA
Aquesta imatge és suggestiva ja que està totalment orientada a convèncer. Com a característiques denotatives cal dir que utilitza només el color blau grisós, una llum frontal que fa aprimar més als personatges. Com a connotació vol donar a entendre que la nova càmara Nikon de 3 mega píxels et farà una persona amb un millor físic i que estaràs més bona que l'anterior càmera de 2 mega píxels.
És una imatge abstracte, senzilla i utilitza molt el recurs de l'estereotip de la dona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada